Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

Een lied: sterven

24 mei, 2019

11.00 tot 13.30 uur

Natuurgebied de Paltz, Soest

Ik ben Iris Siemons, songwriter en zangeres en heb een lied geschreven voor deze gelegenheid. Ik speel het lied ‘Sterven’ op 24 mei. Wandel je mee? In dit blog vertel ik je waarom zo’n dag belangrijk is en wat het mij oplevert bezig te zijn met onze vergankelijkheid.

‘Ik zit op de bank en heb mijn ogen dicht. Ik zoek voor een lied altijd naar beelden en plaatjes in gedachten. Als ik die plaatje beschrijf in een songtekst, dan wordt het lied als het ware een film in het hoofd van de luisteraar. Ik zoek een beeld dat laat zien dat ik vertrek. Want dat is het wanneer je sterft. Je vertrekt naar onbekend terrein en neemt afscheid. Ik zie een bootje voor me dat uitvaart. Hoe kan het ook anders. Ik heb ieder jaar van mijn leven gevaren. Het schrijven van het lied grijpt me aan. Ik ben er enkele dagdelen mee bezig. Er komt een diep verdriet bij me op wanneer ik me herhaaldelijk inleef in ALLES loslaten.’

uit: blog ‘Sterven’ door Iris Siemons

www.irissiemons.com

 

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag