Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

Rotterdam: thema-avond ‘de natuurlijke zorg rondom de dood’

22 mei, 2019

20.00 - 21.45 uur

Natuurlijk Gezondheidscentrum Rotterdam

Voorschoterlaan 40a, Rotterdam

Thema’s die aan de orde komen:

  • Natuurlijk zorg tijdens de terminale fase: kamille thee mondverzorging, ritmische voetinwrijving, en een goudzalflap op het hart.
  • Natuurlijk zorg na het sterven: niets doen, het mysterie van de dood ervaren, het lichaam de laatste zorg geven en opbaren;
  • Natuurlijke zorg tijdens overlijden en begraven of cremeren: waken, herdenking voorbereiden, wijken van het etherlichaam;
  • Bewuste zelfzorg;
  • Afscheid nemen: Alles blijft (liefde), alles gaat voorbij (tijd), alles blijft voorbij gaan (ruimte).

Deze volledig verzorgde avond heeft een beperkt aantal plaatsen. Wilt u meedoen meld u aan bij Ruth Cooiman, ruthcooiman@hotmail.com. Kosten Euro 20.

Ruth Nienke Cooiman-van Heijningen (1953) is getrouwd, moeder en oma. Sinds 2004 werkt zij vanuit haar eigen praktijk Matricaria, zorg van wieg tot graf. Zij combineert haar ervaring als verpleegkundige met haar kennis op het gebied van kruiden en oliën en haar gevoel voor een bovenzinnelijke wereld.

 

 

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag