Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

Vianen: ‘Aandacht voor het einde’

17 mei, 2019

tijdens openingsuren bibliotheek

Bibliotheek Lek & IJssel, Spekdam 2, Vianen

 

Hospice Vianen en Proxima terminale zorg thuis  zijn van 17 t/m 27 mei a.s. aanwezig met  een informatiestand  in de bibliotheek van Vianen over hun werk en de rol die vrijwilligers hierin spelen. De bibliotheek zorgt voor een op het thema aangepaste selectie boeken.

De laatste levensfase kan een intensieve periode zijn zowel voor de stervende als zijn of haar naasten. Brengt iemand die laatste tijd thuis door, dan is het prettig om daarbij ondersteuning te kunnen krijgen. De vrijwilligers van Proxima terminale zorg thuis zijn zowel ’s nachts als overdag inzetbaar om tijd, aandacht en ondersteuning te geven. Zij kunnen bijvoorbeeld bij u waken, zodat familie kan slapen en er de volgende dag weer kan zijn. Maar ook overdag of ’s avonds een paar uur ondersteunen. Deze vrijwilligers komen bij u aan huis(ook in verpleeghuis) en staan voor u klaar in uw eigen, vertrouwde omgeving.

Thuis sterven is echter niet altijd mogelijk. Een Bijna Thuis Huis als het Hospice Vianen biedt dan een mooi alternatief. In het hospice brengen terminaal zieke mensen hun laatste levensfase door in een huiselijke omgeving. De zorg verloopt zoveel mogelijk als thuis. De medische en verzorgende ondersteuning komt van de eigen huisarts en thuiszorgorganisatie. Daarnaast spelen vrijwilligers een sleutelrol in de zorgverlening. Zij zorgen voor een warme, betrokken en huiselijke sfeer, waar men net als thuis door familie en dierbaren wordt omringd.

In de stand in de bibliotheek Vianen vindt u informatie over beide organisaties en hun mogelijkheden.  Daarbij is er een boekentafel ingericht  rondom het thema sterven. Ook is er iedere dag van 11.00 – 12.00 uur een vrijwilliger aanwezig, die uw vragen kan beantwoorden.

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag