Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

Soesterberg: Walk & Talk

24 mei, 2019

Vanaf 11.00 uur (inloop 10.30 uur) tot ongeveer 13.30 uur

Natuurgebied de Paltz en het munitieterrein Soesterberg.

24 mei 2019, de nationale Dag Aandacht voor Sterven.

Walk & Talk

Sterven: het is als het betreden van een onbekend terrein, een niet eerder verkende ruimte. Daar sta je. Alleen. Maar kijk om je heen: je kunt merkpunten zien. Het lijken toevallige hoopjes stenen, maar dat zijn het niet. Het zijn steenmannetjes die pelgrims hebben achterlaten om elkaar de weg te wijzen. Van generatie op generatie hebben mensen elkaar de kunst van het sterven geleerd. Ze lieten steenmannetjes voor ons achter. En wij kunnen onze steentjes achterlaten voor anderen.

Op de nationale Dag Aandacht voor Sterven gaan wij wandelen in een gebied met sporen van de Koude Oorlog. Angst, ingebed in het landschap. Het kan anders. Wij kunnen het landschap in, de getuigen van de angst voorbij. Wandelen op de nationale Dag Aandacht voor Sterven: stilstaan voor een lied, een gedicht, een overpeinzing. Een steentje achterlaten voor anderen als een merkpunt in de ruimte.

Wandel mee, laat uw merksteen achter, en deel de aandacht voor (on)sterfelijkheid.

Het programma van de dag kent een mooie invulling:  bij aankomst bij de ‘shelter’ in het gebied van het munitiepark wordt u ontvangen door een heuse koffiefiets, met heerlijke koffie of thee. Ineke Koedam, onze voorzitter, zal u natuurlijk verwelkomen en dan volgt al de eerste verrassing. Een prachtig lied, speciaal geschreven en gezongen door Iris Siemons: ‘Sterven’. Een tweede intermezzo is bij het landgoed de Paltz, een muzikaal intermezzo van twee studentes van het Conservatorium Amsterdam, zeer bijzonder.  Met Leo Fijen mogen wij bij terugkomst de wandeling afsluiten, zijn overdenking nemen we mee naar huis… maar zeker niet zonder een heerlijk broodje en nog even napraten over een prachtige walk&talk!

Praktische gegevens:

24 mei nationale Dag Aandacht voor Sterven. Inloop 10.30 uur, start wandeling 11 uur. Afronding ongeveer 13.30 uur.

Natuurgebied de Paltz en het Munitiepark Soesterberg.
Startpunt en eindpunt van de wandeling (3,5 km): het sheltergebied van vliegbasis Soesterberg, Hertenlaan 12, 3712 BK Huis ter Heide, ingang 4. Hier is ook parkeergelegenheid.

https://www.utrechtslandschap.nl/routes/wandelen/munitiepark-soesterberg

Openbaar Vervoer: Vanaf Station Den Dolder is het ongeveer 15 minuten lopen.

Voor Euro 8,95 wandelt u mee, bieden wij u een mooi programma, krijgt u bij aankomst een koffie of thee met iets lekkers en na afloop een broodje en een consumptie. Hieronder kunt u dit bedrag overmaken via IDeal. Uw deelname wordt vervolgens bevestigd per mail.

Ja, ik loop graag mee

Wij denken aan maximaal 100 mensen, dus wees er snel bij! Prijs per ticket is € 8,95
Totaal

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag