Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

Over Erna Koole

Als klassiek homeopaat in mijn praktijk, als zorgvrijwilliger in het hospice en natuurlijk als Erna in mijn persoonlijke leven, ben ik regelmatig betrokken geraakt bij stervensprocessen. Mijn rol daarin verschilde maar overeenkomsten waren er ook. Deze zijn te omschrijven met begrippen als: openheid, er zijn, ruimte geven aan wat zich aandient bij de persoon en/of familie.
Als klassiek homeopaat probeer ik met homeopathische medicijnen het lijden zoveel als mogelijk te verlichten zonder dat het bewustzijn vermindert. Als hospicevrijwilliger heb ik geleerd ‘bij het sterven te zitten’. Met lege handen en daardoor juist troostend en gelijkwaardig in mens-zijn.
Privé heb ik ervaren wat een bijna-dood ervaring is, heb ik mensen begeleid tot ‘voorbij’ de grens en heb ik gevoeld en ervaren wat rouw en verlies kan zijn. Daarnaast heb ik door sjamanistische trainingen de waarde ontdekt van bewust aandacht geven aan elke overgang door middel van ceremonies en rituelen. Ook hele simpele handelingen kunnen, als ze met aandacht gedaan worden, helend werken. Tot slot ben ik bekend met de energie van een (stervend) lichaam. Energetische reiniging is ook iets wat ik aan kan bieden. Mocht u mijn hulp willen, dan gaan we samen op zoek naar wat goed is om te doen.

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag