Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting. Meer informatie
Eva de Vries-Holkamp

Eva de Vries-Holkamp

Dronten

Over Eva de Vries-Holkamp

‘Heb het leven lief’ (Liesbeth List)

Uit eigen ervaring weet ik dat, wanneer je de omstandigheden in je leven niet onder ogen kunt of wilt zien, zich fysiek een spanning opbouwt. Wanneer angst, verdriet, boosheid of pijn niet geleefd worden, beïnvloeden ze alle facetten van je bestaan. Ik heb ook ervaren dat wanneer iemand werkelijk en zonder oordeel naar je kan en wil luisteren, die spanning kan verdwijnen en dat er dwars door alles heen een helderheid kan ontstaan. Zoals de ander er voor mij was, zo wil ik er voor u zijn.

Geconfronteerd worden met je eigen sterfelijkheid, kan veel gevoelens en emoties oproepen. Dat kan moeilijk zijn maar tegelijk brengt het je bij wie jij ten diepste bent. Ik nodig u uit om woorden te geven aan wat er speelt in uw leven. Daarin blijf ik nabij, ook wanneer het moeilijk is.

Juni 2019 heb ik de intensive ‘Omgaan met sterven’ op post-HBO niveau bij het Landelijk Expertisecentrum Sterven afgerond. In 2017 volgde ik een opleiding tot Rouwbegeleider en in 2012 rondde ik de driejarige opleiding tot Veranderkundige bij de Pulsar Academie af. Ik begeleid mensen vanuit mijn eigen bedrijf Vrouw & Rouw.