Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

Hospice aan de Vecht

Hospice aan de Vecht

Hardenberg

Over Hospice aan de Vecht

Een hospice is een huis waar een thuis wordt geboden aan ernstig (terminaal) zieken waarbij behandeling, gericht op genezing, niet meer mogelijk is en de levensverwachting, naar medisch inzicht, ca. drie maanden is. Het hospice is een ‘bijna-thuis-huis’. Dit wordt zo genoemd omdat in principe de eigen huisarts de medische zorg blijft verlenen en de verpleegkundige zorg vanuit de thuiszorg zal worden gegeven. Daarnaast zijn voor alle dagelijkse zaken altijd vrijwilligers aanwezig.

Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg is in augustus 2008 geopend en biedt plaats aan twee gasten die elk de beschikking hebben over een eigen kamer met eigen sanitaire ruimte. Daarnaast is er in het hospice een gezamenlijke huiskamer waarin de gast overdag kan vertoeven en vanwaar er uitzicht is op de prachtige tuin en de uiterwaarden van de Vecht. Uiteraard zijn familie en vrienden van onze gasten van harte welkom.

Ons hospice is tevens beschikbaar voor telefonische hulpvragen.

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag