Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting. Meer informatie

Over Robin Zuidam

Mijn verhaal–>

Ik ben Robin Zuidam. Man, echtgenoot, vader, zoon en broer, maar bovenal: mens. Een mens zoals ieder ander. Iemand die al sinds zijn jeugd een fascinatie heeft voor de dood. Vanuit een soort van diep weten dat het stilstaan bij de dood ons meer kwaliteit van leven geeft.
Nadat ik enkele dierbaren om mij heen had verloren, besloot ik drie jaar geleden een opleiding tot stervensbegeleider te gaan volgen. Ik had om mij heen gezien dat de weg naar het stervensmoment voor velen een zware is en ik voelde heel sterk hierin iets te willen betekenen. En niet alleen voor de ander, maar ook voor de verdieping die het mijzelf zou geven.
Ondertussen werk ik als vrijwilliger bij de Luwte thuis in Soest. Hier ga ik bij mensen thuis op bezoek die om wat voor reden dan ook niet in het hospice terecht kunnen of willen. Daarnaast heb ik samen met mijn vrouw Het Bezinningshuis in Den Dolder opgericht. Een plek waar wij ruimte bieden aan een ieder die wil stilstaan bij zijn eigen (on)sterfelijkheid. De medemens die in zwaar weer verkeert mogen bijstaan vanuit medemenselijkheid, is de opdracht die het leven mij geboden heeft. En daar ben ik dankbaar voor.