Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

Truida van der Veen

Truida van der Veen

Hardenberg

Over Truida van der Veen

Na mijn studie maatschappelijk werk en dienstverlening ben ik gaan werken in de ouderenzorg. Mijn interesse in familiebanden en relatie is hier ontstaan. Voor verdieping heb ik de twee jarige contextuele opleiding ‘Leren over Leven’ gevolgd in Amersfoort. Sinds 2008 ben ik coördinator in een Hospice. In 2015 ben ik gevraagd om coördinator te worden van de Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning (S.P.T.O.) Vechtdal. Bij deze organisatie worden vrijwilligers ingezet bij mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden.

In 2017 ben ik begonnen met de intensive ‘Omgaan met Sterven’ op post-HBO niveau van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Deze opleiding tot stervensbegeleider heb ik in 2018 afgerond. Als stervensbegeleider ben je bewust van je rol aan het sterfbed. Om mensen te kunnen begeleiden op hun sterfbed moet je open voor hen kunnen staan. De opleiding tot stervensbegeleider heeft mij verdieping gegeven van mijn kennis en ervaring als maatschappelijk werker en coördinator in de terminale zorg. Het heeft mij veel handvatten gegeven om iemand te begeleiden in dat wat nodig is om af te kunnen sluiten. Het voelt heel bijzonder om hierin een rol te mogen vervullen.

Bestel nu onze Tweeluik inclusief het magazine DREMPEL #2 voor slechts € 22,50