flowers

Fototentoonstelling stervenscultuur

Naast de resultaten van een Nederlands representatief onderzoek naar de ‘beleving van sterven’ – in onze opdracht uitgevoerd door MarketResponse – én een nieuwe editie van DREMPEL, organiseren wij op zondag 20 maart 2022 (let op: gewijzigde datum) een presentatie en fototentoonstelling over de stervenscultuur in Nederland en andere delen in de wereld. Met medewerking van Nadia Zerouali. De expositie in de Posthoornkerk in Amsterdam toont werk van Heleen de Graaf. Tijdens haar vele reizen over de wereld maakte zij foto’s van indrukwekkende plekken. Haar fascinatie voor sterven en de dood hebben een belangrijke plek in haar werk. Nadere informatie hierover volgt.

Reserveer uw ticket (gratis) voor deze fototentoonstelling 20 maart 2022 – 15.00 uur

Er valt veel te zeggen over de stervenscultuur in Nederland. Maar nog meer over de stervenscultuur elders in de wereld. Hoe gaan andere culturen en tradities met het onvermijdelijke sterven om? Uiteindelijk moet iedereen afscheid nemen van het leven. Hoe je dat beleeft en aankleedt, hangt samen met je kijk op de dood. En hoe een samenleving omgaat met het sterven en de dood laat zich zien in cultuurgebonden rituelen en gebruiken.

Schrijf je nu in

flowers

DREMPEL #2

Op 24 mei j.l. werd onze nieuwste DREMPEL uitgegeven. En daar zijn wij trots op. Van onze eerste uitgave verkochten wij maar liefst 18.000 exemplaren. Ons magazine blijkt voor velen van u een bron van inspiratie om na te denken over sterven en wat dat voor uw persoonlijke leven betekent.

Rijk-geïllustreerd, 108 pagina’s, zonder advertenties met aandacht voor de stervenscultuur in Nederland en elders in de wereld. Met diepte-interviews o.a. met Hans Klok en Prof. Dr. Casper van Eijck, medicus Erasmus MC, met artikelen over het mysterie, de kunst en de gelaagdheid van sterven, met familieleden over het verlies van dierbaren, met portretten over de spirituele tradities en met de kennis en wijsheid van vele betrokkenen onder wie Barbara van Beukering, Nadia Zerouali, filosoof Daan Roovers en oud hospice huisarts Piet van Leeuwen.

fotograaf: Mirjam Lems

 

Hans Klok in DREMPEL, over showpartner Nathalie Hoop:

“Toen we het toneel afliepen dacht ik, was dit ons laatste optreden samen?”

 

fotograaf: Hans Petersen

 

24 mei nationale Dag Aandacht voor Sterven in het land

Dag in dag uit, maar heel speciaal op 24 mei, geven wij aandacht aan sterven. Dat onze inspanningen in de samenleving vruchten beginnen af te werpen, is nu al duidelijk. Wij doen dat niet alleen, maar nodigen jaarlijks uit tot het ontplooien van activiteiten om 24 mei onder de aandacht te brengen en inhoud te geven. Of het nu gaat om publiekslezingen, thema-avonden, een symposium of huiskamerconcert, laat het ons weten, wij besteden graag aandacht aan uw activiteit op onze veel bezochte website.

 

Bestel nu onze Tweeluik inclusief het magazine DREMPEL #2 voor slechts € 22,50