Jaarlijks sturen wij op 24 mei bloemen naar de hospices in Nederland en nodigen wij uit tot het organiseren van activiteiten om deze dag onder de aandacht te brengen en inhoud te geven. Dit jaar waren er publiekslezingen, een filmvertoging en ingerichte leeshoeken in bibliotheken. Prachtige initiatieven die bijdragen aan bewustwording over sterven.

Walk & Talk

Dit jaar organiseren wij op 24 mei een Walk & Talk, een wandeling lang stil staan bij het leven en sterven, samen. Voor meer informatie, zie hieronder:

Meld uw 24 mei activiteit aan

Bent u voornemens een activiteit te organiseren op 24 mei 2019? Laat het ons weten, wij geven er aandacht aan op onze website en in de social media.

Baarn, inloopochtend Levensvragen

21 mei, 2019

Levensvragen op weg naar de laatste levensfase. Wij gaan deze ochtend met elkaar in gesprek over welke vragen er leven.

Meer informatie

Hilversum: publiekslezing ‘Uit de doodse stilte’

24 mei, 2019

‘Uit de doodse stilte’
Liefdevol zorgen en handelen in de laatste levensfase

Vanuit haar persoonlijke en professionele praktijkervaring als stervensbegeleider neemt Zilla van Dijk vanuit Stichting Rituals to Root u mee op reis. Laat u onderwijl meevoeren door klankschaalgeluiden van Martijn Huffnagel.

Meer informatie

Velp: symposium ‘Groeten aan de dood’

24 mei, 2019

Hospice Rozendaal bestaat 25 jaar en dat wordt, op de nationale Dag Aandacht voor Sterven, gevierd met een symposium ‘Groeten aan de dood’.

Meer informatie

NPO Radio 1: Bedside Singers bij Spraakmakers

24 mei, 2019

Op 24 mei spreken de Bedside Singers in een uitzending van Spraakmakers over hun werk en de nationale Dag Aandacht voor Sterven.

Meer informatie

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag