‘Met een hart zo licht als een veertje’

Op de individuele weg van het sterven kunnen hindernissen voorkomen. Te denken valt aan onopgeloste zaken, onverwerkte rouw, boosheid, opstandigheid of een leven dat niet af voelt. De ervaring leert dat levenseinde-rituelen het proces van afscheid en loslaten ondersteunen en zelfs kunnen bevorderen.

Samen in verbondenheid aanwezig zijn bij een persoonlijke samenkomst als een levensviering, verlicht het hart van alle betrokkenen. Behalve dankbaarheid voor alles wat was en is, kunnen ook zaken die onaf voelen geadresseerd worden. Dit kan een stervende en hun dierbaren alles bieden wat nog nodig is om zich voor te bereiden op het grote loslaten.  Een gelegenheid het leven op een serene en liefdevolle manier afronding geven.

4-daagse specialisatie – Met een hart zo licht als een veertje

Om voor te kunnen gaan in levensviering is meer nodig dan een idee alleen. Deze opleiding bevordert uw rituele competentie met nieuwe inzichten, kennis en ervaring. Er is aandacht voor de weg van een stervende, levenseinde thema’s, rouw en spirituele vragen. Praktische oefening bevorderen het inzicht en stimuleren het werken met symbolen en symboolhandelingen. Daarbij is er bijzondere aandacht voor de boodschap zodat het ritueel ook werkelijk een transformerende lading krijgt.

De opleiding is door het Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorgers geaccrediteerd in de categorie Vakbekwaamheid met 5,5 punten en wordt gegeven in Hoogland.

Reserveren en inschrijven kan via contact formulier of via mail: academie@landelijkexpertisecentrumsterven.nl

Na afronding van deze specialisatie heeft u meer gereedschappen om voor te gaan in levenseinde-rituelen die het stervensproces ondersteunen en verlichten.

Docent: Marian van der Veen

Datum voorjaar: 15, 29 april, 13 en 27 mei 2023 [VOL]

Datum najaar: 23 september, 7, 21 oktober en 4 november 2023

Aanvang: 10.00 (inloop 9.30) uur en afsluiting rond 16.30, inclusief lunch, koffie & thee.

Locatie: De Pastorie, Hoogland

Kosten: € 795,–

Groepsgrootte: 10 personen

 

Aanmelden

    Dit formulier is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.