‘Met een hart zo licht als een veertje’

Op de individuele weg van het sterven kunnen hindernissen voorkomen. Te denken valt aan onopgeloste zaken, onverwerkte rouw, boosheid, opstandigheid of een leven dat niet af voelt. De ervaring leert dat levenseinde-rituelen het proces van afscheid en loslaten ondersteunen en zelfs kunnen bevorderen.

3-daagse specialisatie – Met een hart zo licht als een veertje (geaccrediteerd)

Samen in verbondenheid aanwezig zijn bij een persoonlijk levenseinde-ritueel verlicht het hart van alle betrokkenen. Dit kan een stervende en hun naasten alles bieden wat nog nodig is om zich voor te bereiden op het grote loslaten.

Om echt te komen tot een transformerend ritueel is meer nodig dan een idee alleen. Deze opleiding bevordert uw rituele competentie met nieuwe inzichten, kennis en ervaring. U wordt gevoeliger voor levenseinde thema’s en spirituele vragen, weet hoe dit te vertalen naar krachtige symbolen en krijgt inzicht hoe aan dit soort rituelen een transformerende lading mee te geven.

Na afronding van deze specialisatie bent u in staat om voor te gaan in levenseinde-rituelen die het stervensproces ondersteunen en verlichten.

De opleiding is door het Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorgers geaccrediteerd in de categorie Vakbekwaamheid met 5,5 punten en wordt gegeven in Hoogland.

November 2022 start de volgende opleiding

Reserveren en inschrijven kan via contact formulier of via mail: academie@landelijkexpertisecentrumsterven.nl

Na afronding van deze specialisatie bent u in staat om voor te gaan in levenseinde-rituelen die het stervensproces ondersteunen en verlichten.

Docent: Marian van der Veen

Datum: 12 en 26 november en 10 december 2022

Aanvang: 10.00 (inloop 9.30) uur en afsluiting rond 16.30, inclusief lunch, koffie & thee.

Locatie: De Pastorie, Hoogland

Kosten: € 595,–

Groepsgrootte: 10 personen

 

Aanmelden

    Dit formulier is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.