Communicatie & Empathie rondom het sterfbed

Een documentaire over contact tussen arts en patiënt in de laatste levensfase.

De documentaire CONTACT (40 min) gaat over een huisarts die met empathie en compassie een patiënt in de laatste levensfase begeleidt. De film is ontwikkeld voor onderwijs aan (toekomstige) artsen om menselijke betrokkenheid in het proces van stervensbegeleiding te stimuleren. CONTACT biedt een bijzondere inkijk in de interactie tussen arts en patiënt aan het sterfbed en inspireert de kijker om te reflecteren. Het gaat in dit onderwijs om de vraag: ‘Wie ben ik als mens aan het bed van iemand die gaat sterven?

Webinar uit 2023

In samenwerking met Carend hebben wij in 2023 twee keer een webinar ‘Communicatie in de stervensfase’  met fragmenten uit deze documentaire mogen brengen. Dit inspirerende webinar met Leonie Vogels en Sander de Hosson kunt u terugzien via de website van Carend.

Koop de video & onderwijsmodule

Wilt u deze documentaire binnen uw eigen organisatie als onderwijsmodule  inzetten dan kunt u deze video-documentaire aanschaffen. U ontvangt de volledige documentaire inclusief onderwijsmodule voor onbeperkt gebruik.

Mocht u bij deze documentaire begeleiding wensen van één van onze docenten neem dan contact met ons op.

€ 150

Wat kunt u verwachten

Deze onderwijsvorm is op basis van het idee dat een boodschap beter binnenkomt als je de situatie kunt meebeleven dan wanneer je er over leest of een college volgt. Het is dus geen technische analyse van communicatie noch een film die uitlegt wat goede of foute communicatie is. De film laat zien, maar oordeelt niet. Een handleiding voor de docent hoort erbij en is onlosmakelijk verbonden met deze film. De film is geschikt voor studenten geneeskunde in alle fasen, een specialisatie tot huisarts of specialisten ouderengeneeskunde en bij elke vorm van nascholing in de palliatieve zorg, In de teaser ziet u heel duidelijk waartoe u deze film kunt inzetten.

‘Iedere huisarts heeft in zijn praktijk te maken met de zorg voor patiënten die gaan sterven. Het kan echter gebeuren dat je twee jaar de huisartsenopleiding volgt en dat je de pech hebt dat er geen enkel leerrijk, natuurlijk sterfbed is’, aldus Kea Fogelberg, oud huisarts, SCEN-arts en één van de initiatiefnemers van de film.

Wat kunt u verder verwachten:

  • De video (40 minuten)
  • Een onderwijsmodule op maat gemaakt voor huisartsen
  • Ervaren docenten
  • Workshops op locaties in het land
  • Onderwijsmodule voor docenten geneeskundige opleidingen

Workshop, op maat gemaakt

Een workshop in eigen omgeving of opleidingsinstituut (incompany) met begeleiding van onze professionele docenten is natuurlijk mogelijk, neem hierover contact met ons op. Onze docenten denken graag met u mee.

    Dit formulier is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.