flowers

Fototentoonstelling Stervenscultuur

Je blik verruimen als het om sterven en de dood gaat? Reisfotograaf Heleen de Graaf neemt ons mee op een rondgang langs verschillende culturen die allemaal op een andere manier omgaan met sterven, de dood en met gestorvenen.

Uiteindelijk zal iedereen afscheid moeten nemen van het leven. Dat is een zekerheid. Hoe je dat beleeft, hangt samen met je kijk op sterven en de dood. Wat overal ter wereld hetzelfde is, is dat mensen samen afscheid nemen en samen vormgeven aan het levenseinde.

Het naderende sterven is het ultieme moment om je leven te overschouwen en eventueel nog in het reine te komen en vergiffenis te vragen voor onafgemaakte zaken. De ziel bereidt zich voor op het hiernamaals en het lichaam op de uitvaart. Hiervoor heeft iedere cultuur zijn eigen riten en rituelen. Hoe we afscheid nemen is per cultuur en land verschillend, maar er zijn ook opvallende overeenkomsten.

Met deze foto’s maken we een rondreis langs verschillende culturen, die allemaal op hun eigen manier omgaan met sterven.

Als Landelijk Expertisecentrum Sterven willen wij met onze missie bijdragen aan kwaliteit van leven en sterven. Ook willen wij een positieve bijdrage leveren aan de verandering van de stervenscultuur in ons land. Deze tentoonstelling is met recht een uitnodiging te noemen om onze horizon te verbreden.

Isala Ziekenhuis, Zwolle

Van 2 oktober tot 16 november 2023 zijn wij met  onze tentoonstelling aanwezig in het Isala Ziekenhuis in Zwolle. De expositie vind je op de tweede verdieping van het hoofdgebouw aan de Dokter van Heesweg 2. Loop ook eens binnen en laat je inspireren.

Wordt verwacht in 2024

Van 15 januari t/m medio maart zijn wij met onze expositie te vinden in het Meander Ziekenhuis in Amersfoort. Nadere informatie volgt.

 

 

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor deze fototentoonstelling en weet u een mooie passende locatie, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.

    Dit formulier is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.