flowers

Fototentoonstelling stervenscultuur

Je blik verruimen als het om sterven en de dood gaat? Reisfotograaf Heleen de Graaf neemt ons mee op een rondgang langs verschillende culturen die allemaal op een andere manier omgaan met sterven, de dood en met gestorvenen.

Er valt veel te zeggen over de stervenscultuur in Nederland. Maar nog meer over de stervenscultuur elders in de wereld. Hoe gaan andere culturen en tradities met het onvermijdelijke sterven om? Uiteindelijk moet iedereen afscheid nemen van het leven. Hoe je dat beleeft en aankleedt, hangt samen met je kijk op de dood. En hoe een samenleving omgaat met het sterven en de dood laat zich zien in cultuurgebonden rituelen en gebruiken.

Wat kunnen wij in onze Westerse samenleving leren van andere culturen? In deze expositie met werk van fotograaf Heleen de Graaf nemen wij u mee op reis. Wij doen maar liefst vijftien landen aan waaronder Tibet, India, Italië, Myanmar, Jordanië, Ethiopië en Turkije. Deze tentoonstelling is met recht een uitnodiging te noemen om onze horizon te verbreden.

Tentoonstelling On Tour in het Erasmus MC

De tentoonstelling is vanaf 22 februari te zien in het Erasmus MC te Rotterdam. Het Erasmus MC sluit zich aan bij de missie van het Landelijk Expertisecentrum Sterven om met deze expositie het thema “wereldwijde stervensrituelen” bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Datum: van 22 februari tot 1 juni is de tentoonstelling te zien in de Tuin van Verbondenheid in het Erasmus MC. De expositie is vrij toegankelijk. 

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor deze fototentoonstelling en weet u een mooie passende locatie, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Voor info of belangstelling: Road Show ‘Stervenscultuur’

    Dit formulier is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.