Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting. Meer informatie
#Boekrecensies

Boekrecensie: Het leven loslaten

Hannie van der Woude, boekrecensent

9 september 2024

< 1 minuut lees tijd

Boekrecensie: Het leven loslaten

“Het leven loslaten” is geschreven door Cathelijne Verboeket-Crul, een palliatief verpleegkundige, die door haar werkzaamheden in de thuissituatie en in het hospice te maken heeft met het stervensproces. In “Het leven loslaten “ geeft ze een unieke inkijk in hoe de aanloop naar de dood eruit kan zien, met de keuzes en dilemma’s die hierbij horen. Daarnaast geeft ze informatie over deze keuzes en dilemma’s.

De onderwerpen die aan bod komen, zetten je tot nadenken aan. Dit komt omdat sommige onderwerpen eigenlijk nooit besproken worden, zoals intimiteit, seksualiteit en levenseinde-ervaringen. Ook wordt uitgelegd wat palliatieve sedatie en euthanasie inhoudt. En wat het betekent als iemand stopt met eten en drinken.

Het is een mooi en menselijk boek. De verhalen zijn heel gevoelig en respectvol beschreven en laten zien dat ieder op zijn eigen unieke wijze het stervensproces doormaakt en het leven voltooit. Een aanrader voor iedereen die werkzaam is met mensen, die het leven moeten loslaten, maar ook voor mensen die hiermee te maken krijgen omdat een dierbare het levenseinde nadert of zelf het leven moeten loslaten.

Titel: Het leven loslaten

Auteur : Cathelijne Verboeket- Crul

Uitgeverij : De Arbeiderspers (2024)

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.