Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

Over Hanneke Westland

Mijn verhaal–>

Sterven is niet de gemakkelijkste klus. Wel de allerlaatste ‘opdracht’ die we krijgen in dit aardse bestaan. We kunnen niets meer terugdraaien. Laten we er daarom voor zorgen dat dat overgaan zo zorgvuldig mogelijk mag gebeuren.
We kunnen we gedane zaken of juist niet uitgekomen verwachtingen nog eens achteraf bezien en we kunnen vooruitblikken op de tijd die ons nog rest. Wat is nu, voor u, op dit moment nog werkelijk belangrijk en wat is nog haalbaar? Ook voor uw naasten kunnen dergelijke vragen van belang zijn. Ook zij moeten een leven los (kunnen) laten. Hoe zou je het eigenlijk willen en waar loop je tegenaan. Als palliatief verpleegkundige vind ik het een uitdaging om daarover van gedachten te wisselen. Mijn (verruimde) christelijke achtergrond kan daarbij behulpzaam zijn. Niet met de waarheid of wijsheid in pacht. Integendeel, hoe meer ervaring ik heb des te meer besef ik dat het meestal toch weer anders loopt dan je dacht.