#Uitgelicht

Professor Dr. Rudi Westendorp treedt toe tot Comité van Aanbeveling

Ineke Koedam, voorzitter Landelijk Expertisecentrum Sterven

2 oktober 2017

1 minuut lees tijd

Professor Dr. Rudi Westendorp treedt toe tot Comité van Aanbeveling

Vandaag mogen wij als bestuur naar buiten brengen dat Professor Dr. Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde in Denemarken, is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van het Landelijk Expertisecentrum Sterven .

Westendorp vindt het opmerkelijk dat er zoveel meer maatschappelijke waardering is voor hen die uitzichtloos tegen de dood vechten dan voor hen die de dood als onlosmakelijke einde van het leven willen dragen. Er zou heel veel gewonnen zijn wanneer wij – stervelingen, familie en dokters gelijk – de dood niet in de weg zouden lopen als die zich onvermijdelijk aandient, aldus Westendorp.

Dit is waar zijn visie die van het Landelijk Expertisecentrum Sterven raakt. Wij zijn dan ook verguld dat Rudi Westendorp de missie en activiteiten van het Landelijk Expertisecentrum Sterven van belang acht en zijn naam aan onze stichting verbindt.

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit prominente vertegenwoordigers uit verschillende geledingen van onze samenleving onder wie Adelheid Roosen, Leo Fijen, Huub Oosterhuis, Pim van Lommel, Johannes Witteveen en anderen.

Ineke Koedam | voorzitter

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag