Medicus & mens rondom het sterven

Een documentaire over contact tussen arts en patiënt in de laatste levensfase.

De documentaire CONTACT (40 min) gaat over een huisarts die met empathie en compassie een patiënt in de laatste levensfase begeleidt. De film is ontwikkeld voor onderwijs aan (toekomstige) artsen om menselijke betrokkenheid in het proces van stervensbegeleiding te stimuleren. CONTACT biedt een bijzondere inkijk in de interactie tussen arts en patiënt aan het sterfbed en inspireert de kijker om te reflecteren. Het gaat in dit onderwijs om de vraag: 'Wie ben ik als mens aan het bed van iemand die gaat sterven?'

De initiatiefnemers zijn een samenwerking aangegaan met de Academie van het Landelijk Expertisecentrum Sterven waar de film, met bijbehorende handleiding, beschikbaar is voor onderwijs aan artsen (in opleiding) en tevens geschikt gemaakt is voor scholing en nascholing van medici en zorgprofessionals in de palliatieve zorg. Professionele docenten begeleiden desgewenst workshops op lokatie of bij u in huis.

Pakketten

Wij bieden diverse onderwijspakketten aan. U kunt zich inschrijven voor één van onze workshops in het land. U download de video & onderwijsmodule voor intern. Of u kiest voor een workshop in eigen omgeving (incompany) met begeleiding van onze professionele docenten.

Gebruik van de video & onderwijsmodule

Licentierecht van de video inclusief onderwijsmodule (U ontvangt de licentie per unieke link en deze is 3 weken zichtbaar)
€ 37

Deelname aan de workshop

De workhops met documentaire wordt professioneel begeleid door één van onze docenten. De workshop is inclusief reader, DREMPEL magazine en een lichte maaltijd.

16.00 - 20.00 Utrecht
€ 195
Aantal

Koop de video & handleiding

U ontvangt de volledige documentaire inclusief onderwijsmodule voor onbeperkt gebruik. Voor een begeleiding van één van onze docenten kunt u met ons contact opnemen.
€ 150
Deze onderwijsvorm is op basis van het idee dat een boodschap beter binnenkomt als je de situatie kunt meebeleven dan wanneer je er over leest of een college volgt. Het is dus geen technische analyse van communicatie noch een film die uitlegt wat goede of foute communicatie is. De film laat zien, maar oordeelt niet. Een handleiding voor de docent hoort erbij en is onlosmakelijk verbonden met deze film. De film is geschikt voor studenten geneeskunde in alle fasen, een specialisatie tot huisarts of specialisten ouderengeneeskunde en bij elke vorm van nascholing in de palliatieve zorg, In de teaser ziet u heel duidelijk waartoe u deze film kunt inzetten.

‘Iedere huisarts heeft in zijn praktijk te maken met de zorg voor patiënten die gaan sterven. Het kan echter gebeuren dat je twee jaar de huisartsenopleiding volgt en dat je de pech hebt dat er geen enkel leerrijk, natuurlijk sterfbed is’, aldus Kea Fogelberg, oud huisarts, SCEN-arts en één van de initiatiefnemers van de film.

Wat kunt u verder verwachten:

  • De video (40 minuten)
  • Een onderwijsmodule op maat gemaakt voor huisartsen
  • Ervaren docenten
  • Workshops op locaties in het land
  • Docentenhandleiding voor docenten geneeskundige opleidingen

Workshop, op maat gemaakt.

Een workshop in eigen omgeving of opleidingsinstituut (incompany) met begeleiding van onze professionele docenten is natuurlijk mogelijk, neem hierover contact met ons op. Onze docenten denken graag met u mee.

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven bestel vandaag