Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting. Meer informatie

Amsterdam: Laten we het beestje bij de naam noemen

24 mei, 2021

Hele dag

Amsterdammers zijn niet op hun mondje gevallen, maar op het moment dat de dood om de hoek komt kijken staan we met onze mond vol tanden. Als het gaat om ongeneeslijk ziek zijn, rouwen of doodgaan, vinden we het lastig om ons te uiten, onze vrienden te steunen met hun verlies of onze eigen behoeften kenbaar te maken. Ieder mens maakt zoiets mee, direct of indirect. Ondanks dat in het land der levenden ieder mens stervend is, vinden we het ingewikkeld om de vinger op de zere plek te leggen.

Wij willen laten zien dat de dood gewoon is. We laten zien dat de dood, in welke vorm dan ook, moeilijk kan zijn. Dat de dood ook mooie dingen kan brengen. Dat je er niet alleen voor staat. Poëzie kan hierbij helpen; het maakt moeilijke dingen bespreekbaar, is vrij te interpreteren en verbindt. Daarom nodigen we je uit om mee te doen met onze PAL live poëziewedstrijd door een gedicht in te sturen. Het wordt tijd om het beestje bij de naam te noemen. Doe jij mee?

Meer informatie