Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting. Meer informatie
#Boekrecensies

Boekrecensie: Leven in termijnen

Hannie van der Woud

15 januari 2024

2 minuten lees tijd

Boekrecensie: Leven in termijnen

‘Leven in termijnen’ is geschreven door Waheeda Shadood. Zij kreeg de diagnose uitgezaaide kanker en hoorde dat zij ongeneeslijk ziek was. Statistisch gezien, had ze nog dertig maanden te leven. Ze beschrijft openhartig haar bezoeken aan de huisarts, de kliniek en de ziekenhuizen.

Waheeda Shadood is op haar 17de naar Nederland gekomen. Haar moeder bleef achter in Brits Guyana. Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd en besloot om als story teller en coach mensen hun eigen levensverhaal te laten vertellen, begrijpen en te omarmen. Zich feitelijk te bevrijden van alles wat hun tegen houdt in het leven.

In veel culturen rust nog een taboe op het uitspreken van de ziekte ‘kanker’ en wordt het nog steeds K genoemd. Dit boek gaat over het doorbreken van intergenerationele problemen. Invloeden en problemen die door verschillende generaties beleefd worden. Een ballast die we moeten kwijt raken. Opruimen van de rommel die wij door de jaren heen verzameld hebben en vrij het leven omarmen. Weg met de ballast!

Het is een adembenemend  boek. Een boek dat je in één keer uit wil lezen. Een boek waarin de lezer laat zien hoe je de eigen regie kan herwinnen. Hoe je kan leven in het hier en nu en niets uit moet stellen. Je hebt een doodvonnis maar je leeft. Een doodvonnis kan de liefde voor het leven activeren.

Leef naar je hoogste idealen, sterven kan altijd nog. Je hebt maar één leven. Iedere dag in een mensenleven is een heldenreis met wendingen, tegenslagen en overwinningen.

Leven in termijnen, Waheeda Shadood, uitgeverij Jurgen Maas (2023)

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.