Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting. Meer informatie
#Boekrecensies

Boekrecensie: ‘Verdriet is als een egel’

Hannie van der Woude, boekrecensent

17 mei 2024

< 1 minuut lees tijd

Boekrecensie: ‘Verdriet is als een egel’

“Verdriet is als een egel’ is geschreven door Gerard van Midden, die als nazorgmedewerker voor een uitvaartonderneming werkt. Uit alle vele gesprekken die hij gevoerd heeft, zijn 35 ontmoetingen in dit boek verwerkt.

De persoonlijke verhalen in het boek laten duidelijk zien, hoe ieder mens op een  eigen manier verdriet verwerkt en dus op een eigen manier met rouw omgaat.

Het boek is verdeeld in hoofdstukken met 7 thema’s die allemaal met rouw te maken hebben: tijd, eenzaamheid, ruzie, schuldgevoel, opluchting, angst en doorgaan. Elk hoofdstuk eindigt met een prachtig gedicht en reflecteert Gerard op het thema. Het boek bevat symbolische bloeminstallaties die gemaakt zijn door bloemkunstenaar Anne van Midden.

Dit boek is een aanrader en kan door veel mensen als troostend ervaren worden. Het zijn namelijk zeer herkenbare verhalen. Verhalen die stil maken, raken, verwonderen, maar ook humoristisch, respectvol en eerlijk beschreven zijn. Rouw, die plotseling als een egel zijn stekels overeind kan zetten, woedend en verwarrend.

Verdriet is als een egel, Gerard van Midden, uitgeverij Zinvoorzin-Baarn (2023)

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.