Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

#Levensbeschouwing

Departures

de Redactie

16 oktober 2016

< 1 minuut lees tijd

Departures

De film vertelt het ontroerende verhaal van Daigo, een cellist die vanwege de opheffing van zijn orkest noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe baan. Hij reageert op een advertentie waar iemand gevraagd wordt voor ‘Departures’ en het lijkt Daigo wel wat om een nieuwe carrière in de reiswereld te beginnen. Als hij gaat solliciteren blijkt het niet om reizen te gaan, het is de bedoeling dat hij zich bezig gaat houden met het ceremonieel afleggen van de doden, voordat ze gecremeerd worden.

Hij neemt de baan aan, na enig aandringen van de oude Sasaki, die dringend naar een opvolger zoekt. Het is geen baan om trots op te zijn en hij probeert het koste wat kost geheim te houden voor zijn vrouw en familie. Ondertussen groeit hij in zijn baan, en krijgt hij steeds meer respect voor het leven, de dood en de doden.

Deze Japanse film heeft de Oscar gewonnen voor beste buitenlandse film in 2009. Een prachtig verhaal met mooie beelden van de Japanse natuur en cultuur. Bekijk hier de trailer.

Cast: Masahiro Motoki, Tsutomu Yamazaki & Ryoko Hirosue. Regisseur: Yojiro Takita. Genre: drama

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.