Hoe sta jij, als zorgverlener, in je leven? Wat houdt voor jou ‘bewust leven’ in?  Hoe kan jij ‘er zijn’ voor een stervende vanuit een open en milde houding? In deze dagen staan we stil bij deze vragen die elke zorgverlener bezig zal houden, maar waar in onze dagelijkse leef- en werksituatie nauwelijks tijd voor is.

De verbinding in deze training van verstilling en zelfonderzoek met palliatieve zorg vind ik een gouden vondst’ (reactie deelnemer: Louise S.)

Thema’s
 De verbindende kracht van verstilling: je afstemmen op je innerlijke ruimte. Thuiskomen in jezelf om van daaruit zorgend aanwezig te zijn bij anderen.
De helende kracht van mededogen: Hoe omgaan met angst, machteloosheid, kwetsbaarheid? Inzichten delen in het kleine dagelijkse sterven om bewuster om te gaan met het grote sterven.

Inspiratiebronnen
Vanuit contemplatieve wijsheden en vaardigheden uit de Boeddhistische traditie en de  mystiek Christelijke traditie

Doelgroep: Voor professionals: verpleegkundigen, artsen, vrijwilligers, geestelijke verzorgers en mantelzorgers in de palliatieve zorg. En voor iedereen die geïnteresseerd is in het groeiproces van bewust leven en bewust sterven.

Datum: start zaterdagmiddag 24 september om 17.00 uur, einde 26 september om 16.30 uur.

Docenten: Jacomien Marinussen en Ria Weyens

Locatie: Hof Zevenbergen, Kasteeldreef 22, 2520 Ranst, België

Prijs: 725 inclusief volpension, overnachting eigen kamer met toilet en douche

Reserveren en inschrijven kan via contact formulier of via mail: academie@landelijkexpertisecentrumsterven.nl