Webinar van 24 mei

Terugkijken via onze site, kijk in onze webshop of volg de link hieronder.

Daar waar de SIRE campagne formeel is afgelopen in mei 2022, gaan het Landelijk Expertisecentrum Sterven, Bureau MORBidee en Carend onverminderd door. Op de nationale Dag Aandacht voor Sterven, hebben wij dat samen met jullie gedaan. Door in het webinar stil te staan bij de SIRE campagne: Hoe is de campagne verlopen, wat heeft het opgeleverd, hoe merken we dat en vooral hoe nu verder?

Wij zijn in gesprek gegaan met Lucy van der Helm, directeur van SIRE over het belang van de campagne en de maatschappelijke visie op de dood, met longarts Sander de Hosson: ‘Er huist een ongekende kracht in het vooraf praten over de dood’, Johan van de Gronden, directeur KWF over palliatieve zorg en levenseinde als één van de pijlers binnen KFW en Jacomien Marinussen, bestuurslid van het expertisecentrum en verantwoordelijk voor de Sterven&Contact 24/7 telefoonlijn. Wat zijn de signalen die wij ontvangen hebben en hoe gaan wij daar mee verder. Tot slot gaf Rob Bruntink, Bureau MORBidee, concrete tips over ‘praten over de dood’.

Gasten: Lucy van der Helm, Sander de Hosson, Johan van de Gronden, Jacomien Marinussen, Rob Bruntink.

Interviewer: Rob Bruntink en Ineke Visser

Moderator/chat: Annelot van der Meulen (Carend

Note: helaas liet de techniek ons in de steek en zijn enkele stukken niet goed of haperend te horen, waarvoor onze excuses.

Organisatie Landelijk Expertisecentrum Sterven, Carend, Bureau MORBidee en SIRE

Bewustwording over sterven is de eerste stap maar weten hoe dan wel te reageren of te handelen is de volgende. Als de ‘dooddoeners’ van de SIRE campagne de don’ts zijn, wat zijn dan de ‘do’s?

Want er over praten en je ermee verbinden ‘hoe doe je dat dan?’