Webinar op 24 mei

inschrijven

Daar waar de SIRE campagne formeel is afgelopen in mei, gaan het Landelijk Expertisecentrum Sterven, Bureau MORBidee en Carend onverminderd door. Op de nationale Dag Aandacht voor Sterven, willen wij dat samen met jullie doen. Door in een webinar stil te staan bij de SIRE campagne: Hoe is de campagne verlopen, wat heeft het opgeleverd, hoe merken we dat en vooral hoe nu verder?

Wij gaan in gesprek met Lucy van der Helm, directeur van SIRE over het belang van de campagne en de maatschappelijke visie op de dood, met longarts Sander de Hosson: ‘Er huist een ongekende kracht in het vooraf praten over de dood’, Johan van de Gronden, directeur KWF over palliatieve zorg en levenseinde als één van de pijlers binnen KFW en Jacomien Marinussen, bestuurslid van het expertisecentrum en verantwoordelijk voor de Bel 24/7 telefoonlijn. Wat zijn de signalen die wij ontvangen hebben en hoe gaan wij daar mee verder. Tot slot Rob Bruntink, Bureau MORBidee, met concrete tips over ‘praten over de dood’.

Gasten: Lucy van der Helm, Sander de Hosson, Johan van de Gronden, Jacomien Marinussen, Rob Bruntink.

Interviewer: Rob Bruntink en Ineke Visser

Moderator/chat: Annelot van der Meulen (Carend)

24 mei 2022 | 20.00 -22.00 uur

Organisatie Landelijk Expertisecentrum Sterven, Carend, Bureau MORBidee en SIRE

Bewustwording over sterven is de eerste stap maar weten hoe dan wel te reageren of te handelen is de volgende. Als de ‘dooddoeners’ van de SIRE campagne de don’ts zijn, wat zijn dan de ‘do’s?

Want er over praten en je ermee verbinden ‘hoe doe je dat dan?’

Hoe nu verder

Wij hebben specifiek voor deze datum gekozen omdat het de nationale Dag Aandacht voor Sterven is. Tijdens het webinar gaan we in gesprek met alle betrokkenen over het belang van de campagne en hoe we dat gesprek ook aan de keukentafel kunnen voeren.

‘Er huist een ongekende kracht in het vooraf praten over de dood’

(Sander de Hosson)

Schrijf je hier in voor ons webinar

‘De dood praat erover, niet eroverheen’, via Carend.nl € 7,50 .

(doorlink naar carend.nl)

Voor € 7,50 schrijft u zich via Carend.nl in voor dit toonaangevende webinar. Uw bijdrage wordt in zijn geheel gebruikt voor de bloemenactie van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Het is inmiddels een gewaardeerde traditie om op de nationale Dag Aandacht voor Sterven, de hospices in het zonnetje te zetten met een mooi boeket. Dit jaar maken wij met elkaar deze bloemenactie mogelijk. Dank daarvoor.