Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting.

Meer informatie

#Levensbeschouwing

Dank aan u allen

Ineke Koedam, initiatiefnemer Landelijk Expertisecentrum Sterven

21 december 2017

2 minuten lees tijd

Dank aan u allen

Bij uitstek is de winter het jaargetijde om naar binnen te keren. De rust en de stilte te zoeken en het in de leegte weten uit te houden. De winter nodigt uit terug te keren naar de kern, het meest eigene van wie we zijn. Daar waar het leven altijd was, is en zal zijn.

Sterven is als de winter. In de natuur zien we hoe het leven zich tot diep in de kern heeft teruggetrokken. De natuur lijkt doods, kaal en levenloos terwijl diep van binnen iets wonderbaarlijks tot stand wordt gebracht.

Leren sterven
Wij zullen het leven nooit helemaal begrijpen. Het is een mysterie. Wel kunnen we er dieper in doordringen. Juist in de leegte laat het meeste eigene zich zien en raakt vervuld van het ware, van liefde, harmonie en schoonheid. Het vraagt van ons dat autonome proces zijn weg in ons te laten vinden en dát vraagt ontvankelijk te zijn en het weten uit te houden in het niet-weten. En zo leert het leven ons te sterven. Het zijn, in de tijdsgeest waarin wij leven, grote uitdagingen voor een ieder van ons.

Dank voor uw expertise en inspiratie
Dankbaar zijn wij dan ook voor de mooie artikelen die wij, het afgelopen jaar, samen met u op onze pagina Ter Inspiratie mochten plaatsen. Of het nu om professionele expertise ging of persoonlijke inspiratie, het zijn stuk voor stuk bijdragen geweest die ons tot diepere verkenning van leven en sterven aanzetten. Wij bedanken allen die, met hun artikelen, blogs en columns, er aan bijdroegen om sterven als deel van het leven te omarmen en een ieder die daarvoor openstaat te bemoedigen en te bekrachtigen. En wij bedanken u: de lezer. Wij zijn blij met uw terugkerende bezoeken aan onze site en wij hopen u ook in 2018 te blijven inspireren.

Namens de redactie wens ik u fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en graag tot ziens.

Ineke Koedam

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.