Met een hart zo licht als een veertje

Op de individuele weg van het sterven kunnen hindernissen voorkomen. Te denken valt aan onopgeloste zaken, onverwerkte rouw, boosheid, opstandigheid of een leven dat niet af voelt. De ervaring leert dat levenseinde-rituelen het proces van afscheid en loslaten ondersteunen en zelfs kunnen bevorderen.

Samen in verbondenheid aanwezig zijn bij een persoonlijke samenkomst als een levensviering, verlicht het hart van alle betrokkenen. Behalve dankbaarheid voor alles wat was en is, kunnen ook zaken die onaf voelen geadresseerd worden. Dit kan een stervende en hun dierbaren alles bieden wat nog nodig is om zich voor te bereiden op het grote loslaten.  Een gelegenheid het leven op een serene en liefdevolle manier afronding geven.

1 – daagse workshop

Deze workshop is een introductie en kennismaking met rituelen aan het levenseinde.

In het eerste deel van de dag wordt aandacht besteed aan het proces van sterven en wat daarbij ondersteunend kan zijn. Dit wordt gekoppeld aan de praktijkervaring met rituelen aan het sterfbed.

In het tweede deel gaan de deelnemers zelf aan de slag. Geholpen door een aantal handreikingen wordt aan de hand van een casus in groepjes bekeken wat de mogelijkheden kunnen zijn. Aan het einde van de middag delen de deelnemers hun inzichten met elkaar en ontvangen feedback.

Deze workshop wil inspireren, enthousiasmeren en inzicht te bieden in de mogelijkheden van levenseinde rituelen.

oktober 2022 is de volgende workshop

Reserveren en inschrijven kan via contact formulier (hieronder) of via mail: academie@landelijkexpertisecentrumsterven.nl

Docent: Marian van der Veen

Datum: 22 oktober 2022

Aanvang: 10.00 uur (inloop 9.30 uur) en afsluiting rond 16.30 uur, inclusief lunch, koffie & thee.

Locatie: De Pastorie, Hoogland

Kosten: € 165,–

Groepsgrootte: 10 tot 14 personen

 

Aanmelden

    Dit formulier is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.