flowers

Waarom wij er zijn

In onze Westerse samenleving is er veel onbekendheid met het proces van sterven waardoor er ongemak en angst is. Wij zijn er om op grote schaal kennis, wijsheid en ervaring beschikbaar te maken om bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor iedere stervende. Dat doen we door inzicht te geven in de gelaagdheid van het stervensproces en door het bevorderen van kennis over sterven.

Voor wie

Wij richten ons op een ieder die wil (leren) omgaan met sterven voor zichzelf of om iemand anders bij te staan. Dat kan zijn als de naaste van iemand die met een levensbedreigende ziekte te maken krijgt, als vrijwilliger of beroepskracht in de terminale zorg, als zorgverlener in de medische wereld of als de hulpverlener die sinds 2020 over een zekere basiskennis stervensbegeleiding dient te beschikken. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht religie of levensbeschouwing.

Onze verhalen

Iedere laatste zondag van de maand nieuwe artikelen, blogs en verhalen op onze site. Mis niets en meld u aan voor ons inspiratiebulletin.

Lees alle verhalen

Toegroeien naar wat afgerond wil worden

Mijn hart wist het al geruime tijd. Mijn hoofd wilde er nog niet aan maar onmiskenbaar diende zich een nieuwe tijd aan. Het verwachtingsvolle dat lonkte, de weemoed van het oude vertrouwde - en alles daartussenin én aan voorbij -...

Lees meer

Boekrecensie: Oud zeer. Over vroeger dat nog pijn doet

Met een verfrissende, eigen kijk op de psychiatrie en psychische verschijnselen geeft Bram Bakker een inkijk in zijn persoonlijke strijd en ontwikkeling, uitleg over zijn vakgebied en voorbeelden uit zijn praktijk. Hij bespreekt wat trauma is en legt uit dat...

Lees meer

Wat wij doen

Wij geven aandacht aan sterven opdat sterven weer als een onderdeel van het leven wordt gezien. Wij doen dat met de jaarlijkse organisatie van de nationale Dag Aandacht voor Sterven op 24 mei en met een scala aan activiteiten gedurende het jaar.

Donateur worden?

Wij kunnen ons werk doen dankzij donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de stichting.

Doneren

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.