Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting. Meer informatie
#Leven en sterven

Fototentoonstelling Rituelen wereldwijd

de Redactie

31 oktober 2021

< 1 minuut lees tijd

Fototentoonstelling Rituelen wereldwijd

Wereldwijd sterven in Nederland

Je blik verruimen als het om sterven en de dood gaat? Weet je welkom bij onze fototentoonstelling op zondagmiddag 28 augustus 2022 in de Posthoornkerk, Amsterdam (vanaf 15.00 uur).

Reisfotograaf Heleen de Graaf neemt ons mee op een rondgang langs verschillende culturen die allemaal op een andere manier omgaan met sterven, de dood en met gestorvenen.

Om 16.30 uur is Nadia Zerouali, kookboekenschrijver en horecaondernemer, onze gast. In een interview vertelt zij over haar persoonlijke ervaringen met sterven en de cultuurverschillen die er zijn. Vanaf 17 uur serveren wij een drankje en een hapje.

Nadia: ‘Een gulden middenweg tussen de culturen zou fijn zijn.’

 

Afbeelding Porto Venere, Italië: Na de zegening van de overledene in de San Pietro kerk (uit ca. 1200) vertrekt de stoet naar de begraafplaats. Op de vier hoeken van de kist staat iets dat symbool staat voor het beroep van de overledene.

Let op: de datum is gewijzigd van 31 oktober 2021 in 20 maart 2022!

Reserveer uw ticket

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.