Uw bijdrage maakt het verschil!

Wij kunnen ons werk doen dankzij gulle donaties van fondsen en particulieren. Vindt u ons werk belangrijk voor de Nederlandse samenleving? Word dan ook donateur van de Stichting. Meer informatie
#Leven en sterven

Onze top verhalen in 2021

Ineke Visser, voorzitter Landelijk Expertisecentrum Sterven

19 januari 2022

2 minuten lees tijd

Onze top verhalen in 2021

In al onze uitingen, off-line danwel on-line, geven wij aandacht aan sterven. Dat dát door u wordt gewaardeerd blijkt uit een steeds grotere schare bezoekers én de aankopen in onze webshop. Ons magazine DREMPEL en het tweeluik aan boekjes Sterven. Tijd voor een ander verhaal en Het leven voltooien zijn koplopers.

Sterven, van angst naar vertrouwen

Blij zijn wij dat onze pagina ‘sterven’ het meest wordt gezocht en gevonden. Daar waar euthanasie geruime tijd bovenaan stond als zoekterm is dat nu sterven. En dat is iets wat ons bijzonder verheugt. Want kennis over zowel de lichamelijke als emotionele, mentale en spirituele aspecten van sterven kan helpen om het eigen levenseinde of dat van een naaste beter te begrijpen. En zo kunnen wij de beweging maken van angst naar vertrouwen. Vertrouwen dat het levenseinde – mét elkaar – te doen is.

De 8 best gelezen verhalen van 2021

Graag delen wij de verhalen die u in 2021 het meest waardeerde. Ze gaan over sterven als tussentijd, over waken, hoop en vertrouwen. Blijf onze website bezoeken want iedere laatste zondag van de maand vindt u nieuwe artikelen, verhalen en bijdragen. En wilt u zich diepgaander informeren bezoek dan onze webshop voor onze boeken en magazines.

Overgangsgebied en tussentijd – Ineke (Koedam) Visser

Weggaan, een soort van blijven – Leandra Beel0, coördinator Netwerk Integrale Kindzorg

De tijd – Toon Tellegen/de redactie

Waken – Joke Koppelaar, verpleeghuis Waerthove

Allah gaf me deze ziekte om me wakker te schudden – Korine Veldhuijsen, auteur

Hoop – Vaclav Havel/de redactie

Mijn sterven vertrouwder en meer nabij – Luuk Brinkman, oud-student

Een verwacht overlijden op hoge leeftijd of een coronadode – Erwin Kompagne, klinisch ethicus Erasmus IC

Ook meedoen?

Wij weten dat er onder u veel kennis en wijsheid over het levenseinde bestaat. Wilt u een bijdrage leveren aan het delen van expertise en inspiratie op ons groeiende platform? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat u bemoedigen en bekrachtigen in de laatste levensfase. Wij komen er immers allemaal voor te staan.

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.